Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
97.28 zł | |
Rabat: | 31.72 zł |
Cena katalogowa: | 129.00 zł |
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: | 97.38 zł |
Dostępność: 100
Czas realizacji:
Dostępny od ręki
Średnia ocena: 0
Dodaj recenzję »
Koszt dostawy
Standardowy koszt dostawy na terenie RP od 7,99zł
Darmowa dostawa
Do darmowej dostawy pozostało: 389.00 zł
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
Autorzy | Ślęzak Piotr |
---|---|
Format | x |
Języki | polski |
Oprawa | Twarda |
Pkwiu | 58.11.12 |
Rok wydania | 2022 |
Tematyka | Prawo Książki dla praktyków |
Wydanie | 1 |
Wydawca | Wolters Kluwer |
Kod EAN/ISBN | 9788382862799 |
Liczba stron | 324 |
W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory.
W opracowaniu autor omawia w szczególności:
– oznaczenia jakościowe kulinariów;
– wynalazki kulinarne;
– znaki towarowe w obszarze kulinariów;
– możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy.
Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa.
Autorzy | Ślęzak Piotr |
---|---|
Format | x |
Języki | polski |
Oprawa | Twarda |
Pkwiu | 58.11.12 |
Rok wydania | 2022 |
Tematyka | Prawo Książki dla praktyków |
Wydanie | 1 |
Wydawca | Wolters Kluwer |
Kod EAN/ISBN | 9788382862799 |
Liczba stron | 324 |