Moje konto

Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej

97.28 zł
Rabat: 31.72 zł
Cena katalogowa: 129.00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 97.38 zł
-+
Dodaj do ulubionych

Dostępność: 100

Czas realizacji:
Dostępny od ręki

Średnia ocena: 0
Dodaj recenzję »

Koszt dostawy

Standardowy koszt dostawy na terenie RP od 7,99zł

Darmowa dostawa

Do darmowej dostawy pozostało: 389.00 zł

Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej

Autorzy Ślęzak Piotr
Format x
Języki polski
Oprawa Twarda
Pkwiu 58.11.12
Rok wydania 2022
Tematyka Prawo Książki dla praktyków
Wydanie 1
Wydawca Wolters Kluwer
Kod EAN/ISBN 9788382862799
Liczba stron 324
W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory. W opracowaniu autor omawia w szczególności: – oznaczenia jakościowe kulinariów; – wynalazki kulinarne; – znaki towarowe w obszarze kulinariów; – możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy. Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa.
Autorzy Ślęzak Piotr
Format x
Języki polski
Oprawa Twarda
Pkwiu 58.11.12
Rok wydania 2022
Tematyka Prawo Książki dla praktyków
Wydanie 1
Wydawca Wolters Kluwer
Kod EAN/ISBN 9788382862799
Liczba stron 324
:
:
: